Guia de Cures d'Infermeria Familiar i Comunitària en els Trastorns de la Conducta Alimentària

alimentos.jpg

La present guia sorgeix des de la iniciativa d'un grup d'infermeres de família i comunitat que sentien amb certa inquietud l'augment de persones amb problemes en l'alimentació que acudien a les seves consultes d'Atenció Primària.

Les infermeres, en la nostra consciència professional, creiem que són pacients susceptibles de ser cuidats des de la consulta d'Infermeria de AP, a través d'un abordatge multidisciplinar. En aquest enfocament, la Infermera ha de ser la gestora del procés; Realitzar un abordatge bio-psicosocial del problema, estar en comunicació amb els altres nivells assistencials, i mantenir una relació de proximitat amb la família del pacient i sobretot amb el pacient.

 

Tot això fa que la infermera pugui facilitar l’abordatge de la malaltia, mantenint la major normalitat possible a les diferents facetes de la vida.  Com a infermeres comunitàries manegem amb soltesa les cures que precisen aquest tipus de pacient; en Atenció Primària, la infermera està habituada a realitzar cures en l'alimentació als pacients: amb obesitat, canvis en la dieta requerits per una patologia (HTA, DM, HLP). L'educació per a la salut en hàbits saludables d'alimentació, realitzant campanyes o grups, tant a l'escola (Ex.: “la importància del desdejuni”) com a la comunitat ( Ex.”beneficis de la dieta mediterrània”).

Els coneixements i habilitats que manegem en la nostra rutina diària, els unim als requerits específicament pels pacients amb TCA i ens dóna com a resultat la tasca presentada en aquesta guia.


Consulti la guia fent clic