Presentació
El professional sanitari ha d’exercir la seva pràctica assistencial de manera que ofereixi el màxim valor i benefici a les persones que atén fent un bon ús dels recursos. Aquesta pràctica ha de ser segura i basada en el coneixement científic, el consens i el treball en equip. El pacient ha d’estar informat i està legitimat per participar en les decisions relacionades amb la seva salut i la qualitat de vida. Aquests nous requeriments constitueixen un gran repte per als professionals i les institucions sanitàries i socials.
Les organitzacions sanitàries i socials han de tendir a excel·lència. Per això han de comptar amb professionals ben formats i capacitats per gestionar i millorar de manera contínua la qualitat assistencial. Contribuint a obtenir els millors resultats amb els recursos disponibles, escoltant la veu dels pacients, en entorns segurs, amb avaluació de la seva pràctica i amb coneixement del marc legal de les seves actuacions.
Objectius generals
Dotar de competències, coneixements i eines als professionals que treballen a l’àmbit sanitari i social per dirigir la seva pràctica cap a la millora contínua, el control i l’avaluació de la qualitat, l’adequació de l’atenció, les pràctiques segures, la recollida de l’experiència del pacient i, també, conèixer els conceptes i criteris que utilitza l’àmbit legal com la resolució de qüestions específiques amb transcendència legal que puguin sorgir a la seva pràctica professional.
|
Metodologia docent
S’utilitzaran sessions teòriques i pràctiques, seminaris, simulacions, documentació, vídeos i presentació d’experiències innovadores, amb instruments tècnics de suport, idees de gestió del canvi i mesures per guiar les millores.
Tipologia de sessions:
- Presencial: classes interactives, tallers, treballs de grup, debat, casos pràctics, audiovisuals, classes magistrals.
- Streaming
- Seminaris teoricopràctics en centres sanitaris.
- Simulació d´alta fidelitat.
|
Idioma d'impartició
Català / Castellà
|
Perfil d'admissió
Aquest Postgrau està dirigit a:
- Professionals sanitaris assistencials i professionals del món social de tots els àmbits d’atenció (primària, hospitalària, salut mental, atenció intermèdia, atenció residencial) que tinguin interès a millorar la qualitat del seu treball diari.
- Professionals que aposten pel lideratge i per aprofundir en les tècniques de millora contínua de la qualitat i dels entorns segurs de treball i que volen conèixer els darrers avenços científics i tècnics per obtenir els millors resultats de salut i d’experiència de les persones que atenen dins les característiques del lloc de treball.
|
Pla docent
El curs, amb un total de 30 ECTS, s’estructura en un curs acadèmic en format de mòduls
- MI - Millora de la qualitat assistencial
- MII - Atenció centrada en el pacient i compromís professional amb la Qualitat
- MIII - Seguretat del pacient
- MIV - Qualitat Legal
- MV - Qualitat i seguretat en els diferents àmbits assistencials
Acreditació
La Universitat de Barcelona, amb la col·laboració del Campus Docent Sant Joan de Déu expediran:
1) Títol de Diploma d’Especialització als estudiants que superin els requisits següents:
- Assistència mínima al 80% de les sessions.
- Lliurament i superació de les activitats proposades per l’avaluació continuada.
- Presentació i superació del Treball Final de Postgrau.
2) En cas de no estar en possessió d’un títol universitari, el títol que s’oferirà serà el de Diploma Superior Universitari.
Duració i horari del curs
El curs començarà l’11/12/2024.
Les classes lectives presencials es faran els dimecres de 15.30 hores a 20.30 hores. Excepcionalment es poden fer classes fora de l’horari general. Aquestes classes estaran programades al cronograma a l’inici del curs.
Preu
El preu establert és de 3035 € (Taxes incloses)
Consulta la nostra normativa econòmica per a beneficiar-te dels nostres descomptes i beques
Contacte
Direcció
Dra. Soledad Romea Lecumberri, doctora en Medicina i Cirurgia, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Actualment es la directora de Qualitat, Processos i Innovació de L’Hospital de Valle Hebron.
Correu electrònic: soledad.romea@vallhebron.cat
Emma Gómez Fernández, Enfermera.
Especialista en Infermeria Pediàtrica. Especialista en Infermeria Geriàtrica. Màster en Gestió de serveis hospitalaris. Professora de Gestió i Lideratge i d’Estades Clíniques I al Campus Docent SJD.
Correu electrònic: emma.gomez@sjd.edu.es
Dra. María Luisa de la Puente Martorell, PhD
Doctora en Medicina i Cirurgia. Pediatra i Epidemiòloga. Consultora en Planificació i Avaluació Sanitària i en Qualitat Assistencial.
Correu electrònic: mluisa.delapuente@outlook.es