El Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, reunit a Nairobi, ha decidit que la Dieta Mediterrània sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Èxit per a la candidatura d’Espanya, Grècia, Itàlia i el Marroc, que ha estat coordinada a nivell tècnic per la Fundació Dieta Mediterrània, amb seu a Barcelona.
Per tant, La Dieta Mediterrània entra a la lliga de les estrelles. Si ara teníem els millors cuiners del món al capdavant de la gastronomia internacional, a partir d’avui, la nostra cultura culinària, la nostra manera de fer salut a través de l’alimentació rep un reconeixement mundial.
Caldrà fer tots els esforços necessaris per preservar la Dieta Mediterrània, composta de cereals i derivats, llegum, fruita seca, fruita dolça, verdures i hortalisses. L’oli d’oliva hi té una rellevància fonamental, així com el consum moderat d’ous, carn, peix i els productes lactis.