Estratègia de prevenció, detecció i actuació davant el risc de caigudes en el sistema sanitari

  • Publicado el 23 de novembre de 2011

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Les caigudes, entre la població atesa en l'àmbit sanitari, representen un problema comú i persistent, tenen greus conseqüències, tant físiques com psicològiques.

 Les caigudes, entre la població atesa en l'àmbit sanitari, representen un problema comú i persistent, tenen greus conseqüències, tant físiques com psicològiques sense oblidar la seva repercussió social i econòmica, a més de tenir una elevada mortalitat, ja que causen el 70 per cent de les morts per accident en persones majors de 75 anys.


Les conseqüències de no identificar adequadament a aquest tipus de pacients i no tipificar el risc en pro de realitzar les intervencions que es consideren oportunes reporten situacions de risc greument lesives per al pacient i la comunitat. La introducció de programes de prevenció ha demostrat una reducció en el nombre de caigudes.


Una de les principals prioritats, dins de les estratègies de Seguretat del Pacient que planteja la Consejería de Salud de la Junta de Andalucía, és instaurar una política d'actuació, en qualsevol àmbit on s'atengui al ciutadà, per prevenir, detectar i actuar davant les caigudes.

 

Per a això s'ha elaborat un procediment de prevenció, detecció i actuació davant el risc de caigudes, compatible, al seu torn, amb les diferents estratègies que s'estan duent a terme en els centres del Servei Sanitari Públic d'Andalusia (SSPA).

 

Accedeix aquí  al document.