Premi a la millor publicació científica per la Dra. Bárbara Hurtado i la professora Mariona Farrés

  • Publicado el 03 de juliol de 2019

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

El 12 de juny, la Dra. Bárbara Hurtado i la professora Mariona Farrés van rebre un premi a la millor publicació científica per l'article: “Prevención y tratamiento de las lesiones cutáneas asociadas a la ventilación mecánica no invasiva. Recomendaciones de expertos”.

L’article publicat a la revista Elsevier-España “Enfermería Intensiva” al 2017, va ser guardonat durant el XLV Congreso Nacional de la Sociedad Española Enfermería Intensiva Unidades Coronarias (SEIUC) de Palma de Mallorca.

En les dues últimes dècades la ventilació mecànica no invasiva (VNI) s'ha consolidat com l’estratègia inicial per a l'abordatge de la insuficiència respiratòria en el pacient crític adult i pediàtric. No obstant això, l'aplicació de la VNI continua associant-se a l'aparició de lesions cutànies relacionades amb els dispositius clínics que s'utilitzen durant la teràpia.

L'objectiu de l'estudi de la Dra. Bárbara Hurtado i la professora Mariona Farrés és identificar factors de risc i estratègies preventives per a reduir la incidència de lesions cutànies associades amb dispositius clínics (LESADIC) relacionades amb la Ventilació No invasiva (VNI), així com el tractament més eficaç per a les lesions que no es poden evitar.

S’ha utilitzat com metodologia una revisió sistemàtica en les bases de dades MEDLINE, CINAHL i Cochrane dels estudis publicats en els últims 10 anys per a arribar a un consens a través d'un panell d'experts.

Els principals resultats obtinguts confirmen que el coneixement sobre com mesurar la grandària correcta de la màscara i la protecció de la pell amb apòsits d'escuma o hidrocoloides són factors relacionats amb la incidència de LESADIC, ja que condiciona el grau de pressió-fricció i cort que la interfície exerceix sobre la pell. La interfície que causa menys LESADIC i es tolera millor és la màscara facial.

Recerca