CedimCat: Centre d'Informació de Medicaments de Catalunya

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.
cimvirtual_professionals.jpg

L’objectiu és servir com a eina per apropar la informació sobre medicaments als ciutadans. Vol ser una referència útil i fiable on els pacients i els seus familiars, puguin adreçar-se per trobar informació independent i comprensible.

Tots els consells mèdics o de salut suggerits han estat elaborats per professionals sanitaris especialitzats i qualificats. La informació elaborada pel CedimCat es recolza en evidències científiques publicades en fonts bibliogràfiques reconegudes e independents.

La informació adreçada al ciutadà no pretén en cap cas substituir la relació metge-pacient, ni les recomanacions del metge, l’objectiu és complementar aquesta informació i ampliar-la.

 

Algunes eines útils


Base de dades amb informació sobre més de 8.000 medicaments en llenguatge senzill i entenedor que inclou una imatge gràfica del medicament.


Aquí podreu trobar per què serveix el medicament, alguns consells sobre com s’ha de prendre i els efectes secundaris més freqüents

 

Eina informàtica senzilla per construir un pla horari personalitzat per a cada pacient, amb les preses de medicació distribuïdes al llarg del dia, amb notes, recordatoris, etc.

 

També trobareu documents divulgatius sobre ús de medicaments i notícies. A continuació us presentem alguns exemples:

 

  • Utilització de medicaments en la gent gran. Consells per l'ús segur i efectiu dels medicaments en la gent gran.
  • Fonts d'informació sobre medicaments a internet. Què s'ha de tenir en compte a l'hora de buscar informació sobre medicaments a la xarxa.
  • Tractament anticoagulant oral. Informació al pacient en tractament amb anticoagulants orals: Sintrom® i Aldocumar®.
  • Consells per a l'organització de la presa de medicaments. Document d'ajuda per a organitzar la presa de medicaments de la manera més senzilla possible però obtenint el màxim benefici del tractament.
  • Administració de medicaments en persones amb dificultat per deglutir. Recomanacions per administrar medicaments a persones que no poden empassar sòlids o líquids.
  • Com poden afectar els aliments al nostre tractament farmacològic?. Quines són les interaccions importants entre els medicaments i els aliments?. Com podem evitar-les?
  • Medicaments i embaràs. Ús de farmacs durant l'embaràs.

 

La intenció es que el CedimCat sigui un portal viu, útil i permanentment actualitzat.