I Fòrum d'Història Clínica Electrònica en el Sistema Nacional de Salut

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.
plan.gif

Les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions al servei dels ciutadans.

El Projecte d'Història Clínica Digital en el Sistema Nacional de Salut (SNS) es defineix en els primers mesos de l'any 2006, per a respondre a les necessitats dels ciutadans quan requereixen dels professionals atenció sanitària en situació de mobilitat (fora de la Comunitat Autònoma en la qual habitualment són atesos). Els Serveis de Salut, en l'àmbit territorial de cada Comunitat Autònoma, han anat implantat sistemes automatitzats de recollida i gestió de les dades individuals de salut de les persones, dades  que donen suport, entre d’altres, als processos assistencials, afavorint un augment en els nivells de la qualitat oferta.


Al mateix temps, la pròpia dinàmica social, on la mobilitat dels ciutadans és cada vegada més freqüent, fa necessària la implantació d'un sistema que faciliti l'extensió territorial d'aquestes funcionalitats al conjunt del SNS i permeti als professionals la possibilitat de disposar de la informació precisa quan les necessitats d'atenció sanitària es produeixen fora de la CA en la qual s'ha generat aquesta informació.


Tant la Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut, en el seu article 56, com la Llei 41/2002, de 14 de novembre, bàsica reguladora de l'autonomia del pacient, en la seva disposició addicional tercera, dirigeixen al Ministeri de Sanitat i Consum el mandat de coordinar els mecanismes d'intercanvi electrònic d'informació clínica i salut individual, per a permetre l'accés tant a l'usuari com als professionals en els termes estrictament necessaris per a garantir la qualitat de l'assistència i la confidencialitat i integritat de la informació.


Tot això exigeix l'adopció d'elements de interoperabilitat entre tots els Serveis de Salut. L'aplicació de criteris de normalització de la informació, juntament amb el desenvolupament d'una Intranet sanitària del Sistema Nacional de Salut, permetrà arribar a un dels objectius principals del Sistema Sanitari: facilitar al màxim la protecció de la salut dels ciutadans en tot moment i amb independència del lloc on precisin atenció sanitària.


Més informació