Manual sobre les cinc Claus per a la innocuïtat dels aliments

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.
oms.jpg

Publicat per la OMS, Organització Mundial de la Salut.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) és conscient des de fa temps de la necessitat de conscienciar als manipuladors d'aliments sobre les seves responsabilitats respecte de la innocuïtat d'aquests.

 

A principis dels anys noranta, la OMS va formular les Deu regles d'or per a la preparació d'aliments innocus, que es van traduir i van reproduir àmpliament. No obstant això, es va fer evident la necessitat d'elaborar una mica més simple i d'aplicació més general. Després de gairebé un any de consultes amb experts en innocuïtat dels aliments i en comunicació de riscos, la OMS va presentar en 2001 el pòster Cinc claus per a la innocuïtat dels aliments. En aquest pòster s'inclouen tots els missatges de les Deu regles d'or per a la preparació d'aliments innocus sota encapçalaments més simples i fàcils de recordar, a més de detallar-se les raons darrere les mesures proposades.

Els missatges bàsics de les Cinc claus per a la innocuïtat dels aliments són: (1) mantingui la neteja; (2) separa aliments crus i cuinats; (3) cuini completament; (4) mantingui els aliments a temperatures segures; i (5) usi aigua i matèries primes segures. El pòster s'ha traduït a més de 40 idiomes i s'està utilitzant per a difondre el missatge de la OMS sobre la higiene dels aliments per tot el món.

Per a accedir al manual, faci clic aquí