Reunió internacional sobre infermeria basada en l’evidència

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.
coche.jpg

La Reunió Internacional sobre Infermeria Basada en l'Evidència de la Fundació Index, com a principal fòrum d'expressió de diàleg intercultural entre les infermeres  iberoamericanes, es trasllada en aquesta ocasió a Colòmbia.

La Reunió Internacional sobre Infermeria Basada en l'Evidència de la Fundació Index, com a principal fòrum d'expressió de diàleg intercultural entre les infermeres iberoamericanes, es trasllada en aquesta ocasió a Colòmbia amb la finalitat d'acostar-nos territorial i conceptualment a l'espai llatinoamericà per a compartir experiències “in situ” en la formació, divulgació, implementació i avaluació d'evidències entre les infermeres assistencials, de l'àrea clínica i comunitària, docents i estudiantes d'Amèrica Llatina.

 

Aquesta reunió expressa les xarxes vives de cooperació i solidaritat establerta entre el GERCUS-UPTC i el OEBE de la Fundació Index per a dinamitzar el coneixement i la pràctica de les cures de la salut. A més, aquesta xarxa es visibilitza a través de la consolidació i desenvolupament del Projecte LEIASKA (vocable chibcha que significa comare), cofinançat pel fons d'Ajuda al Desenvolupament de la Diputació Provincial de Jaén (Espanya), que va donar lloc a la vinculació de Colciencias-UPTC en el subprojecte “Formació i Promoció de les evidències científiques entre les infermeres de Boyacá”.

En aquesta ocasió es convoca al col•lectiu d'infermeria i les seves experiències clíniques i comunitàries, perquè per mitjà del sa exercici de la crítica poder albirar la possibilitat real d'una pràctica de les cures basades en evidències, construïdes a partir dels paradigmes positivista i fenomenològic, que siguin pertinents als contextos soci-culturals i a les subjectes cures-cuidadores.

Durant l'esdeveniment es donarà espais i temps per a compartir les experiències reeixides però d'igual manera les no reeixides de processos de formació en EBE, de la construcció i avaluació de guies de pràctica clínica i la seva pertinència en els contextos, i la generació, implementació d'evidències des de la perspectiva comprensiva de la cura dels subjectes, perquè les dificultats o encerts d'aquestes experiències ens permetran re-aprendre sobre els aportis metodològics i d'utilitat pràctica de la EBE.

La Fundació Index dedicarà un monogràfic de la revista Paranimf Digital a la temàtica de la reunió. Els treballs presentats que superin el procés de revisió es publicaran en Evidentia, la revista clínica d'infermeria amb major impacte a Iberoamèrica, i en altres revistes de l'Hemeroteca Cantárida, una vegada adaptats i superat el procés de revisió.

 

Més informació