HackB

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Què és la HackB?

La HackB és una iniciativa promoguda pel Campus Docent Sant Joan de Déu amb la finalitat de proporcionar als nostres estudiants una experiència multidisciplinari que té com a objectiu aportar solucions creatives concretes, amb un marge de temps limitats a diversos problemes reals dels àmbits de la salut i social, sent aquests una responsabilitat de tots i totes, com a professionals i com a ciutadans/es. A més a més la HackB vol promoure una visió social a estudis que tenen un enfoc generalista i fer que els estudiants puguin valorar l’impacte de les accions que proposen a curt, mig i llarg termini. 

 

 

 

Entitats col·laboradores

A la HackB 2025, comptem amb la col·laboració de dues entitats de referència en l'àmbit social i sanitari:

  • Obra Social Sant Joan de Déu → Organització compromesa amb la inclusió i la justícia social, que proposa el problema "Soledat no desitjada en persones joves".
  • Creu Roja → Entitat humanitària amb presència internacional, que proposa el problema "Desinformació en situacions d'emergència".

Els participants de la HackB treballaran en equips multidisciplinaris per trobar solucions innovadores a aquests dos grans reptes, aplicant la metodologia 4-17 de CoBoi Lab i comptant amb l’acompanyament de mentors i experts.

 

CoBoi Lab i la metodologia 4-17 a la HackB

 

La HackB del Campus Docent Sant Joan de Déu incorpora la metodologia d’innovació social 4-17 de CoBoi Lab, un enfocament estructurat per resoldre reptes de manera col·laborativa.

  • Formació dels mentors → CoBoi Lab forma els mentors de la HackB en l’ús del mètode 4-17, proporcionant eines per guiar els equips en la identificació, exploració i resolució dels reptes.
  • Aplicació del mètode 4-17 → Els equips segueixen aquesta metodologia, que estructura el procés en 4 fases i 17 passos, des de la definició del problema fins a la proposta de solucions innovadores.
  • Treball en equip i innovació social → Gràcies a aquest model, els participants aprenen a cocrear solucions, avaluar-ne la viabilitat i comunicar-les de manera efectiva.

Per a més informació sobre el mètode: CoBoi Lab - Mètode 4-17.